Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 6 Current »

Inici Portal de Suport

L'article 29 de la LTC estableix la inadmissió de la sol·licitud d'accés en els casos següents:

·        Si es demanen notes, esborranys, resums, opinions o qualsevol document de treball intern sense rellevància o interès públic, és a dir (art. 65 RLTC):

a) Que continguin opinions o valoracions personals que hagin estat emeses al marge de l'àmbit de responsabilitat i funcions professionals pròpies del servidor públic que les subscriu i manquin de rellevància per a la transparència del procés de presa de decisions públiques.

b) Que siguin esborranys de documents inconclusos sense entitat pròpia.

c) Que consisteixin en comunicacions informals, o que es refereixin a aspectes organitzatius, o que no constitueixin tràmits del procediment.

·        Quan la informació requereix una tasca complexa d'elaboració o reelaboració, és a dir (art. 66 RLTC):

a) Quan l'obtenció, l'extracció o la disposició de la informació sol·licitada impliqui una càrrega de treball inassumible o desproporcionada pel fet que la informació procedeix de diferents expedients, fonts d'informació, bases de dades o arxius, o es conté en un gran volum d'informació i no pugui ser realitzada amb l'ajuda dels mitjans informàtics disponibles.

b) Quan l'elaboració de la informació requereixi una tasca d'anàlisi o d'interpretació que tingui una complexitat objectivable i desproporcionada i no pugui ser realitzada amb l'ajuda dels mitjans informàtics disponibles.

·        Quan la informació està en fase d'elaboració i s'ha de fer pública dins un termini de tres mesos.

·        Sol·licituds d’informació consistents en consultes jurídiques o peticions d'informes o dictàmens, sens perjudici del dret a consultar o de rebre orientació.

Tot i que no és recollit expressamet a la LTC, una interpretació hermenèutica de l’ordenament jurídic i, en particular, del llibre primer del Codi civil de Catalunya (art. 111-7) i de l’article 7 del Codi civil espanyol, que preveuen que els drets s’han d’exercir conforme a les exigències de la bona fe, i que la llei no empara l’abús de dret, pot permetre a l’Administració acordar també la inadmissió de les sol·licituds de reconeixement de drets que manifestament no tenen fonament, d’acord amb el que disposa l’article 88 de l’LPAC, quan així estigui degudament motivat segons el que preveu l’article 35.b) d’aquesta Llei. És a dir, que d'acord amb aquests principis generals del dret, poden ser inadmesses sol·licituds manifestament abusives o repetitives, d'acord amb la doctrina emesa per la GAIP al respecte.

En qualsevol cas, la resolució d'inadmissió:

·        impedeix entrar en el fons de l'assumpte

·        s'ha de motivar

·        s'ha de notificar a qui l'ha sol·licitada

·        només es pot dictar dins del termini per resoldre

No has trobat el que necessites? Contacta amb nosaltres al Portal de suport.

image-20240215-102522.png

 

Portada | Següent

 

Font: Escola d’Administració Pública de Catalunya. Autors dels continguts (2015): Santi Farré i Carles San José. Revisió a partir del 2022 a càrrec d'Òliver Garcia Muñoz.

  • No labels