L’article 55.1.c de la Llei 19/2014 Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern (LTAIPBG) i l’article 33 del Decret 8/2021, de 9 de febrer, sobre la transparència i el dret d'accés a la informació pública (DTDAIP) estableixen l’obligatorietat de publicar les agendes públiques dels alts càrrecs de les administracions públiques i del personal directiu de les entitats del sector públic, pel que fa als contactes i reunions mantingudes amb els grups d’interès.
Els grups d’interès poden ser persones físiques o jurídiques privades que duen a terme activitats susceptibles d'influir directa o indirectament en l'elaboració i l'aplicació de les polítiques públiques, en l'elaboració de propostes normatives o en la presa de decisions de qualsevol mena, en defensa d'un interès propi o de tercers o d'un interès general.
Així mateix, el model de Codi de Conducta dels Alts Càrrecs dels ens Locals - elaborat des de la XGTC- estableix que s’ha de publicar en el Portal de transparència les entrevistes i reunions o actuacions similars, amb persones físiques o jurídiques que siguin considerats grup d’interès, d’acord amb el que preveu la LTAIPBG i la normativa de desplegament.
Pel que fa als contactes de les agendes públiques i reunions, la informació ha de contenir la data de la reunió, el nom del grup d'interès, i la persona o persones que actuen en nom d'aquest i l'objecte de la reunió amb la precisió suficient per conèixer-ne el contingut principal.
Com introduir activitats institucionals
Com introduir activitats amb grups d’interès
Detall del selector sobre el Registre de Grups d’Interès de Catalunya*
*L’alta al Registre de Grups d’Interès és una tasca que depèn específicament del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.
Per a més informació pots consultar l’article “Què ha de fer un ens local davant d’una sol·licitud de reunió amb un càrrec electe?”